Helppo ja kätevä ilmanvaihdon ohjaus

Enervent toi kesäkuun alussa markkinoille uuden, helppokäyttöisen ja kohtuuhintaisen ohjauksen ilmanvaihtolaitteisiinsa. Ohjausta käytetään ja säädetään tyylikkäästä ja selkeästä eWind-ohjainpaneelista.

Uuden eWind-ohjauksen saa kaikkiin Enervent-ilmanvaihtolaitteisiin suurimpaa Pallas-laitetta lukuun ottamatta.

eWind-ohjaus on Enerventin omaa käsialaa ja rakennettu Enerventin vaativampaan sisäilmaston hallintaan tarkoitetun MD-automatiikkan algoritmin pohjalle. Siksi se on erittäin monipuolinen ja pystyy ohjaamaan ja säätämään sisäilmastoa erittäin monipuolisesti. Kosteustehostus on sisäänrakennettuna ja eWind ohjaa myös Enervent-ilmanvaihtoratkaisujen lämmitys- ja viilennysratkaisuja kuten maapiirin liuoksella toimivia nestekiertoisia lämmitys- ja viilennyspattereita.

Enervent eWind -automatiikan voi liittää myös avoimeen taloautomaatioon. Siinä on lisävarusteena sekä KNX- että Modbus RTU-väyläohjaus.

Automatiikkakehitys jatkuva prosessi

MD-automatiikkaan perustuvaan Enervent eAir-ohjaimeen tutustuneille eWind tuntuu varmasti hyvinkin tutulta. Automaatiojärjestelmien kehityksen myötä Enervent sai nyt tuotua kaikki oleellisimmat MD-järjestelmän ominaisuudet kohtuullisella hinnalla ilmanvaihtolaitteisiinsa.

–Mitä yksityiskohtaisemmin sisäilmastoa halutaan ilmanvaihtolaitteen avulla hallita, sitä monimutkaisempi ohjausjärjestelmä on. Uudet ominaisuudet tuodaan aina aluksi vaativampaan sisäilmaston hallintaan tarkoitettuihin ratkaisuihin ja sieltä ne vähitellen saadaan yleisempään käyttöön, myyntipäällikkö Teemu Kuusinen sanoo ja lupaa, että automaatiokehitys Enerventissa on jatkuva prosessi.

–Suurimmat kehitysaskeleet ilmanvaihdossa tullaan näkemään jatkossa nimenomaan automaation alalla, Kuusinen jatkaa.  – Varsinaiset ilmanvaihtolaitteiden komponentit ovat periaatteessa olleet samanlaisia jo vuosikymmeniä. Automatiikan kehitys määrittää, mitä niillä pystymme sisäilmaston säädön ja ylläpitämisen suhteen tekemään.

Monipuolisista ominaisuuksista ei ole kuitenkaan paljonkaan iloa, jos asukkaat eivät osaa tai jaksa niitä käytää. Siksi eWindin-paneelin selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen on panostettu erittäin paljon.

eWind-automatiikka myös valvoo kodin turvallisuutta. Anturit valvovat esimerkiksi sisäilman kosteustasoa ja tehostavat ilmanvaihtoa automaattisesti tarpeen vaatiessa.

Nopea asentaa ja edullisempikin

Uudella eWind-ohjauksella varustetut Enervent-ilmanvaihtolaitteet ovat tehdasasenteisen ja esisäädetyn piirikortin ansiosta nopeita ja helppoja asentaa. Asennuspaikalla tehtäväksi jää vain talo-/asuntokohtainen hienosäätö. Uuden ohjauksen ansiosta eWind-ohjainpaneelilla varustetut Enervent ilmanvaihtoratkaisut tulevat myös olemaan asiakkaalle todella kohtuuhintaisia.

Vertaile eri Enervent-ohjausjärjestelmien ominaisuuksia