Moderni ilmanvaihto

Koneellinen ilmanvaihto ja ilmastointi

Miellyttävän ilmanvaihdon merkki on se, että sisäilma on tasalaatuista ja terveellistä – riippumatta ulkosäästä tai sisäolosuhteista. Meillä on perusteellista tietoa terveellisestä sisäilmasta, energiatehokkuudesta ja tehokkaasta lämmöntalteenotosta.  Edistykselliset ilmanvaihtolaitteet erikokoisiin taloihin ovat olleet toimitamme ydin vuodesta 1983 lähtien.

Rakennuksen ilmanvaihto perustuu paine-eroon, joka tuotetaan joko koneellisesti tai painovoimaisella ilmanvaihdolla lämpötilan ja tuulen avulla. Painovoimaisessa ilmanvaihdossa on haasteita: sen toiminta riippuu säästä, tuloilmaa ei puhdisteta ja lämpöä karkaa poistoilman mukana.

Koneellinen ilmanvaihto ja ilmastointi takaa miellyttävän sisäilman

Tulo- ja poistoilmanvaihdossa puhallamme tuloilmaa rakennukseen koneellisesti. Voimme suodattaa ja käsitellä ilmaa tehokkaasti, ja otamme lämmön talteen poistoilmasta. Menetelmä on energiatehokas.

Energiatehokkuutemme takana on innovatiivinen lämmöntalteenottojärjestelmä, joka perustuu pyörivään lämmönsiirtimeen. Kun yhdistämme tämän lämpöpumpputekniikkaan, pääsemme yli 90 %:n vuosihyötysuhteeseen.

Hyvän Enervent-ilmanvaihdon hyödyt:

Terveellisyys

  • Sisäilma on raikasta ja suodatettua.
  • Rakennus on terve, eikä siellä ole hometta.
  • Pyörivä lämmönsiirrin palauttaa talvisin kosteutta sisäilmaan ja pitää näin sisäilman kosteuden terveellisellä tasolla sekä rakennuksen että sen käyttäjien näkökulmasta katsottuna.

Miellyttävyys

  • Sopiva sisäilman lämpötila saadaan lämmittämällä tai jäähdyttämällä rakennukseen puhallettavaa ilmaa.
  • Sisäilman kosteustasoa säätämällä voidaan varmistaa miellyttävät sisäolosuhteet myös kuumalla kesäsäällä tai kosteina päivinä.

Energiatehokkuus

  • Pyörivä lämmönsiirrin on jo itsessään erittäin energiatehokas, mutta lämpöpumppuun yhdistettynä ratkaisun energiatehokkuus on vertaansa vailla. Kaikki ylijäämä- ja hukkaenergia voidaan ottaa hyötykäyttöön Aqua-laitteen ja energiaväylätoiminnon avulla.
  • Pyörivän lämmönsiirtimen kesäyöjäähdytys vähentää jäähdytyskustannuksia.
  • Investoinnin hiilijalanjälki on pieni ja takaisinmaksuaika lyhyt.

Kiinnostuisko? Tutustu tarkemmin ja testaa, mikä malli sopii sinulle.