Korjausrakentajan kannattaa vertailla ilmanvaihtoratkaisuja

Kiinteistön korjausrakentaminen antaa oivan tilaisuuden harkita teknisiä järjestelmiä uudelleen. Etenkin pienemmissä kohteissa päädytään helposti vain korvaamaan vanha ilmanvaihtokone uudemmalla versiolla, mikä ei aina ole järkevää. Kannattaa käyttää aikaa eri vaihtoehtojen vertailuun. Enervent Zehnderin energiatehokas teknologia sopii erilaisiin ja -kokoisiin kohteisiin.

Saneerausten tavoitteena on pidentää kiinteistöjen käyttöikää ja parantaa samalla toimivuutta. Ilmanvaihtokoneen vaihto on olennainen osa rakennuksen energiatehokkuuden parantamista. Vanhat ilmanvaihtojärjestelmät eivät enää täytä nykyisiä vaatimuksia tai tarjoa riittävää ilmanvaihtoa, mikä voi johtaa myös sisäilmaongelmiin. Muutosta on luvassa myös energiakustannuksiin, kun uudet laitteet vähentävät merkittävästi kulutusta.

– Enervent-laitteissa on pyörivä lämmönsiirrin, joka on tutkitusti markkinoiden energiatehokkain teknologia. Korkean lämmön talteenottokyvyn lisäksi laitteissa on kesällä viilennyksen talteenotto. Näin jäähdytystarve vähenee ja kustannuksia säästyy, toteaa myynnistä vastaava Ronni Laaksonen.

Suurstadionille ja lapsiperheen kotiin – sopiva IV-kone kaikkiin ympäristöihin

Enervent Zehnder on toimittanut laitteita lukuisiin korjausrakentamisen kohteisiin. Joukossa sekä nimekkäitä ja kaikkien tuntemia kiinteistöjä, että yksityiskoteja.

Olympiastadionin saneerauksessa toimitimme urakkaa varten kuutta eri laitemallia. Tiloihin valittiin pienten kanavien takia hajautettu ilmanvaihtoratkaisu. Ilmanvaihtokoneitamme asennettiin muiden muassa stadionin ensiapuhuoneisiin, myyntipisteisiin sekä pesu- ja pukutiloihin.

Vastaavasti Bulevardilla saneeratussa arvotalossa jokaisen asunnon ilmanvaihto räätälöitiin huoneistokohtaisesti. Toimitimme ilmanvaihtolaitteet kaikkiin asuntoihin ja liiketiloihin, yhteensä viittä eri laitemallia. Tässä kohteessa erityisesti laitteiden tyylikäs ja huomaamaton ulkonäkö oli yksi valintakriteereistä.

Meiltä löytyi sopiva ratkaisu myös perheelle, joka remontoi vanhasta talosta toimivan lapsiperheen kodin. Talossa ollut painovoimainen ilmanvaihto haluttiin säilyttää, mutta makuuhuoneisiin tarvittiin toisenlainen ratkaisu. Ratkaisu löytyi Zehnderin ComfoSpotista, joka huonekohtainen ilmanvaihtolaite lämmön talteenotolla, joka on sekä hiljainen että maisemoitavissa ulko- ja sisäpuolelta.

–  Tärkeintä korjausrakentamisen yhteydessä tehdyssä ilmanvaihtojärjestelmän kokonaisuudistuksessa on ratkaista, miten mahdollisesti tarvittavat kanavatyöt saadaan järkevästi tehtyä. Vastauksen löytäminen on osa LVI-suunnittelijoiden ammattitaitoa, Ronni Laaksonen painottaa.

Mikäli kiinteistössä on jo asennettuna Enervent-ilmanvaihtokone, vaihtoehtona voi olla myös vanhan ilmanvaihtokoneen automatiikan muutospaketti koko koneen vaihtamisen sijaan.

Kysy meiltä lisää eri tuotevaihtoehdoista: enervent@enervent.com

Kuva: Ronni Laaksonen Enervent Zehnderiltä ja Heikki Sivonen Lämpökarelialta korjauskohteessa