Enervent Mikkelin Asuntomessuilla

Mikkelin Asuntomessuilla on kolme mielenkiintoista kohdetta, jossa on erityisesti panostettu sisäilman laatuun. Niistä kaikissa ilmanvaihdosta huolehtivat pyörivällä lämmönsiirtimellä varustetut Enervent-ilmanvaihtokoneet.

Kohde 18 Casa WelliKulho, on arkkitehtonisestikin näyttävä passiivitalo, jossa messujen jälkeen asuu Heidi Kelhon ja Timo Welsbyn kuusihenkinen uusperhe sekä 3-vuotias lyhytkarvainen chihuahua-koira Hupi. Kaksikerroksinen kivirakenteinen talo on kooltaan 183 m2 ja siinä on ilmakiertoinen lattialämmitys.

Mikkelin asuntomessujen kohde 20, Passiivikivitalo suunniteltiin terveelliseksi kodiksi kolmehenkiselle lapsiperheelle. Messujen jälkeen taloon muuttavat Pauliina, Santeri sekä heidän kaksivuotias lapsensa. Passiivikivitalo on viiden huoneen ja keittiön yksitasoinen, 156 m2:n moderni passiivitalo. Myös se lämpenee ilmakeskuslämmityksellä.

Kummassakin Passiivikivitalo-kohteessa ilmanvaihtokoneeseen on liitetty maapiiriin kytketty ulkoilman esilämmitys- ja jäähdytyspatteri. Pandion eWind E:n lämmön talteenoton vuosihyötysuhde on maapiirin ansiosta 91,6.

Kohde 9 Villa Sukka yhdistää vapaa-ajan asumisen parhaat puolet omakotitaloon. Viisihenkinen perhe ei uudesta kodistaan takuulla mökille kaipaa.

Villa Sukassa ilmanvaihdosta vastaa Enervent Pelican eAir W-CG. Tämän kohteen ilmanvaihtokoneessa on maapiiriin kytketty tuloilman viilennyspatteri. Villa Sukan lattialämmitystä ja sen lämmintä käyttövettä lämmitetään maalämpöpumpulla. Niinpä myös sen Pelican–ilmanvaihtokoneen CG-viilennyspatteri on kytketty maalämpöpumpun maapiiriin.

Talon kellarikerroksessa on oma ilmanvaihtokoneensa, kerrostaloasuntoihin kehitetty pieni ja erittäin hiljainen ilmanvaihtokone Enervent Pinion eWind E. Se soveltuu hyvin käytettäväksi myös muissa rakennus- ja saneerausprojekteissa, joissa pienten tilojen ilmanvaihto toteutetaan erillisillä ilmanvaihtokoneella.