Enervent Zehnderin ilmanvaihtokone ei jätä pulaan pakkasillakaan

Hyvän sisäilmaston merkitys korostuu etenkin talvikuukausina, kun vietämme paljon aikaa kotona ja sisätiloissa.  Enervent Zehnderin ilmanvaihtokoneet on suunniteltu erityisesti pohjoiseen ilmanalaan ja vaihtelevat sääolosuhteet on otettu alusta lähtien huomioon tuotekehityksessämme.

Laitteemme on suunniteltu kestämään suuriakin vaihteluita sisä- ja ulkoilmalämpötilojen välillä. Tärkeintä on kaikissa tilanteissa muistaa laitteen ohjeiden mukainen käyttö. Suunniteltuja ilmamääriä ei pidä muuttaa, vaikka pakkanen paukkuu nurkissa. Oikein käytettynä laitteet eivät jäädy edes, jos poistoilman kosteus nousee esimerkiksi saunomisen vuoksi hetkittäin korkeaksi.

Lisäksi valitsemamme teknologiaratkaisu – pyörivä lämmönsiirrin – on tunnetusti energiatehokas vaihtoehto.

Talvikuukausina ilmankosteus vähenee

Talvella lämmitys kuivattaa sisäilmaa ja on tärkeää, että ilmanvaihtolaitteet tasapainottavat ilmankosteutta. Kun lämpötila laskee alle 0 °C:n, pyörivä lämmönvaihdin ottaa talteen osan poistoilman kosteudesta, jotta sisätilan kosteus pysyy silloinkin terveellisellä tasolla.

Puhtaat suodattimet varmistavat raikkaan ilman 

Parhaiten laitteemme toimivat, kun käyttäjä muistaa pitää huolta suodattimien säännöllisestä vaihdosta. Suositus on, että ilmanvaihtokoneen suodattimet vaihdetaan vähintään kuuden kuukauden välein. Nyt on hyvä hetki varmistaa, että konetta varten on tilattu uudet suodattimet kylmiä talvikuukausia varten. 

Energiaa säästävä hyödyntää Eco-tilaa 

Ilmanvaihtokoneissamme on mahdollista ottaa käyttöön energiaa säästävä Eco-tila. Sen tarkoituksena on minimoida ilmanvaihtokoneen sähkönkulutus ja maksimoida lämmön talteenotto, tämä kuitenkaan heikentämättä ilmanvaihtoa. Eco-tilan käyttö voi hetkittäin aiheuttaa vedontunnetta kylminä pakkaspäivinä, mutta tuo samalla säästöä käyttökustannuksissa.