Enerventin ilmanvaihtoliiketoiminta Zehnder Group AG:lle

Zehnder Group AG ostaa Enervent Oy:ltä sen ilmanvaihtoliiketoiminnan tuotemerkkeineen. Enerventin tuotemerkkejä ovat Enervent ja Exvent. Kauppaan kuuluvat lisäksi Enervent Oy:n tytäryritykset Norjassa (Exvent AS) ja Ruotsissa (Ventener AB). Henkilöstö ja johto siirtyy omistusmuutoksen mukana vanhoina työntekijöinä, ja jatkaa nykyisissä tehtävissään. Kaupan arvioidaan toteutuvan elokuun loppuun mennessä.

Zehnder Group AG on menestyksekäs kansainvälinen konserni, joka on sitoutunut luomaan energiatehokkaita ratkaisuja miellyttävään ja terveelliseen sisäilmastoon. Yrityskauppa täydentää ja vahvistaa hyvin Zehnder Groupin nykyistä liiketoimintaa. Järjestely vahvistaa erityisesti konsernin kylmän ilmanalan ilmanvaihto-osaamista sekä sovellusalueita. Samalla se luo hyvän ja vahvan pohjan yhtiön liiketoiminnan kasvulle Pohjoismaissa.

”Enerventin ja Zehnder Groupin nykyisten markkinoiden ja tuotteiden yhteensopivuus on erinomainen, päällekkäisyyksiä ei ole käytännössä lainkaan. Molemmat yritykset ovat tunnettuja korkealaatuisista ja markkinoiden edistyksellisimmistä tuotteista. Enerventin asiakkaiden, henkilöstön, yhteistyökumppaneiden ja liiketoiminnan kannalta siirtyminen osaksi Zehnder Group AG:ta avaa uusia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen. Näemme kaupan erittäin positiivisena asiana ja katsomme luottavaisin mielin tulevaisuuteen”, sanoo Enervent Oy:n toimitusjohtaja Jukka Riekkinen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme toivottaa Enerventin tervetulleeksi Zehnder Groupin uudeksi jäseneksi. Täydentävät yritysostot ovat tärkeä osa Zehnder Groupin kasvustrategiaa. Enerventin hankinnan myötä laajennamme markkina-asemaamme Pohjoismaissa ja laajennamme tuotevalikoimamme sisältämään tuotteita, jotka ovat räätälöity näiden maiden vaatimuksiin ”, sanoo Zehnder Groupin tilapäinen toimitusjohtaja Hans-Peter Zehnder.

Uuden omistajan tavoitteena on jatkaa Enerventin yli 35 vuoden ajan harjoittamaa ilmanvaihtokoneiden kehitystä, valmistusta ja markkinointia. Yhtiön toiminta ja asiakkaat ovat viime vuosina keskittyneet Suomeen, Norjaan ja Ruotsiin. Enerventin ilmanvaihtoliiketoiminnan viime vuoden liikevaihto oli 10M€ kun Zehnder Groupin liikevaihto oli 582 M€. Enervent saa noin 60 prosenttia myynnistään Suomesta, 25 prosenttia Norjasta ja 15 prosenttia muista vientimaista Euroopassa. Enerventin palveluksessa on 50 henkilöä. Tuotanto on keskittynyt Porvooseen.

Lisätietoja yrityskaupasta

René Grieder
Member of the Group Executive Committee, CFO
Zehnder Group AG, 5722 Gränichen, Sveitsi
T +41 62 855 15 17, rene.grieder@zehndergroup.com

Jukka Riekkinen
CEO
Enervent Oy, 06150 Porvoo, Finland
T +358 40 518 0899, jukka.riekkinen@enervent.com

Vesa Korpimies
Chairman, Board of Directors
Enervent Oy, 06150 Porvoo, Finland
T +358 50 590 6754, vesa.korpimies@emgroup.fi

 

Zehnder lyhyesti

Maailmanlaajuisesti toimiva Zehnder Group parantaa elämänlaatua tarjoamalla erinomaisia ​​sisäilmastoratkaisuja. Se kehittää ja valmistaa tuotteitaan 14 omassa tehtaassaan, joista 5 sijaitsee Kiinassa ja Pohjois-Amerikassa. Sen myyntitoiminta yli 70 maassa tapahtuu paikallisten myyntiyhtiöiden ja edustustojen kautta.

Zehnderin tuotteet ja järjestelmät lämmitykseen ja jäähdytykseen, sisätilojen ilmanvaihtoon ja sisäilman puhdistukseen edustavat erinomaista energiatehokkuutta ja muotoilua. Zehnder Group on tuotemerkeillään Zehnder, Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul ja Core markkina- ja teknologiajohtaja omilla liiketoiminta-alueillaan.

Zehnder Groupin toimipaikka on ollut Gränichenissa Sveitsissä vuodesta 1895 lähtien. Se työllistää yli 3000 henkilöä maailmanlaajuisesti ja saavutti 582 miljoonan euron myynnin vuonna 2017. Yhtiö on listattu SIX Swiss Exchange -pörssissä (tunnus ZEHN / numero 27 653 461). Noteeraamattomat B-osakkeet ovat Zehnderin perheen ja niihin läheisesti liittyvien henkilöiden hallussa.

Enervent lyhyesti

Enervent on suomalainen yritys, jonka intohimona on laadukas sisäilmasto. Yritys on kehittänyt, valmistanut ja markkinoinut sisäilmastoa parantavia energiatehokkaita ratkaisuja vuodesta 1983 lähtien.

Teknistä huippuosaamistamme edustavat sisäänrakennetulla lämpöpumpulla varustetut ilmanvaihtolaitteet sekä mullistava kiinteistöjen energianhallintatekniikka. Sen ansiosta rakennuksen lämpökuormia ja energiankäyttöä on helppo hallita automaattisesti yhdellä järjestelmällä.

Media_release_17072018_fi