Terveisiä Pohjois-Ruotsista

Göran Byströmin JBV Ventilationsmontage tunnetaan luotettavana asennus- ja huoltoliikkeenä Örnsköldsvikin seudulla Pohjois-Ruotsissa. Vuonna 1988 perustettu yhtiö on myös yksi Enerventin pitkäaikaisista jälleenmyynti- ja huoltokumppaneista naapurimaassa.

Göran on vuosikymmenten varrella ollut mukana lukuisissa urakoissa, joukossa myös suuria kohteita. Nykyään asiakkaina on enimmäkseen uusien huviloiden ja omakotitalojen rakennuttajia. Pitkän linjan LVI-alan ammattilaisen vankkumattomana periaatteena on ollut, että hän asentaa vain laitteita, jotka hän ottaisi käyttöön myös omassa kodissaan.

– Aloitimme aikanaan yhtiökumppanini kanssa uudiskohteiden laiteasennuksilla, mutta vähitellen mukaan tuli yhä enemmän myös huoltotoimeksiantoja valmiissa kiinteistöissä.

– Minun ei juurikaan tarvitse mainostaa, koska olemme niin pitkään toimineet samalla seudulla. Sana kiirii ja uusia kohteita ja asiakkaita tulee suositusten kautta. Meillähän on täällä Örnsköldsvikissä muun muassa tunnettu jääkiekkojoukkue, jonka useammalle pelaajalle olen päässyt asentamaan ilmanvaihtokoneita.

Enerventin etuna monipuolinen laitevalikoima

Enervent on pohjoisen ilmaston osaaja, mikä tuo kilpailuetua erityisesti lähimarkkinoilla. Göran Byström on ollut tyytyväinen yhteistyöhön. Hän vahvistaa, että laitteet ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailta.

Enerventin laitteet tulivat tutuksi noin 15 vuotta sitten, kuin aloimme urakoida entistä enemmän yksityisiä, pienempiä kohteita. Ilmanvaihtokoneissa on moderni teknologia ja valmistushan on pysynyt Suomessa, mikä on varmasti osaltaan pitänyt laadun korkeana. Etuna on myös monipuolinen laitevalikoima. On tärkeää, että samalta valmistajalta löytyy ratkaisu eri kokoisiin tiloihin ja kiinteistöihin.

Göran kertoo, että ilmanvaihtoratkaisujen merkitys on alettu täysin ymmärtää vasta viime vuosina. Vielä joskus hän törmää asiakkaisiin, jotka miettivät, onko kustannus tarpeellinen vai turha.

– Minulla on tapana sanoa, että hyvä ilmanvaihto on rakennuksen ja asukkaiden hyvinvoinnille yhtä tärkeä kuin lämpö ja vesi.