Monica Strandell on nimitetty vastaamaan Enervent Zehnderin taloudesta ja HR:stä 

Monica Strandell aloitti 4.7. Enervent Zehnderillä vastuullaan yhtiön talous ja HR. Tätä ennen hän on työskennellyt pitkään kansainvälisesti toimivien lentoyhtiöiden palveluksessa.

– Ammatinvalinta oli aikanaan aika helppoa. Koulussa olin pitänyt matematiikasta ja maantiedosta ja opiskelin ruotsinkielisessä kauppakorkeakoulussa. Halusin yhdistää matkustamisen ja työn, joten taloushallinnon tehtävät lentoyhtiössä olivat silloin niin sanotusti täydellinen vaihtoehto. Myöhemmin vastuualueelle tuli mukaan myös HR. Numerot ovat tärkeitä, mutta henkilöstö kuitenkin varmistaa tavoitteiden saavuttamisen.

Monica kiittää hyvää vastaanottoa uudella työnantajalla.

– Olen tuntenut itseni alusta saakka tervetulleeksi yhtiöön. Sekä Porvoossa että Sveitsissä kaikki ovat olleet todella ystävällisiä ja auttavaisia. Aloitin työt, kun kesälomakausi oli juuri Suomessa alkanut ja lähdin heti Sveitsiin tapaamaan Zehnderin avainhenkilöitä. Se oli hieno mahdollisuus, sillä on helpompaa hoitaa talouteen ja HR:ään liittyviä asioita, kun on tavannut konsernin pääkonttorin henkilöt muutenkin kuin vain Teamsin välityksellä.

Monican mukaan Suomen yhtiö on juuri sopivan kokoinen. Omista tehtävistä käsin on mahdollista nähdä myös kokonaisuus. Ja mikä tärkeintä ihmiset eri puolilta tulevat nopeasti tutuiksi. Hän raportoi toimitusjohtaja Thomas Söderholmille.

Enervent Zehnderiä ja yhtiön tuotteita Monica ei tuntenut aiemmin. Sen sijaan hän kertoo, että talotekniikka on tullut mutkan kautta tutuksi jo pidemmän aikaa sitten.

– Isäni toimi sähköalalla ja veljeni on aina ollut LVI-alalla. Heitä on yhdistänyt muun muassa toimialahuumori ja olen tietysti kuullut toimialaan liittyviä ammattiasioita muutenkin. Eli ilmanvaihtokoneet eivät olleet ihan uusi asia aloittaessa, hän kertoo.

Vapaa-ajalla meri ja metsä ovat tärkeitä elementtejä ja Monica liikkuu paljon. Hän tunnustautuu myös himohiihtäjäksi.