Ilmanvaihdon suunnittelu

Ilmanvaihdon suunnittelu

Ilmanvaihdon suunnittelu vaatii ammattitaitoa

Ilmanvaihdon suunnittelu – hyvän LVI-suunnittelijan tunnusmerkit 

Toimivan ilmanvaihdon suunnittelu lähtee tiloja käyttävien eli asukkaiden tai yritystiloissa työntekijöiden tarpeista. Osaavana LVI-suunnittelijana sinulla on hyvät taidot niin suunnitteluvaiheessa kuin paras ilmanvaihdon ratkaisu toteutuksessa – huomioiden tilojen käyttäjien tarpeet ja toiveet.

Ilmanvaihdon suunnittelu ja oikea ilmanvaihdon järjestelmä tähtäävät yksinkertaisesti hyvään sisäilmaan. Kun olet ammattilainen:

  • Tiedät rakennusten erilaisuuden ja miten se vaikuttaa ilmanvaihdon eri ratkaisuihin.
  • Huomioit uuden tai remontoitavan rakennuksen tulevan käyttötarkoituksen.
  • Osaat jo suunnitteluvaiheessa miettiä, miten ilmanvaihdon tulee toimia niin kesällä kuin talvella – huomioit siis heti alussa eri olosuhteiden haasteet.
  • Sinulla on osaaminen myös erilaisiin haasteellisiin puhdastiloihin, kuten esimerkiksi elintarviketeollisuuden, lääketeollisuuden, laboratorioiden, museoiden tai muiden tilojen ilmastoinnin suunnitteluun. Näissä tiloissa ilmastointijärjestelmän tarkka säätö on erittäin tärkeää.

Ilmanvaihdon suunnittelu vaatii monen alan osaamista

LVI-suunnittelijana sinä ymmärrät myös rakennusfysiikasta. Tunnet eri rakenteiden ja rakennusmateriaalien kosteudenkestävyyden sekä muut sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät. Pystyt siis keskustelemaan myös rakennesuunnittelijoiden ja rakennusmestarien kanssa. Tunnet myös energiatehokkuusvaatimukset.

Ehkä tärkein ominaisuus: Osaat myös ajatella ihmisten erilaisia elämäntilanteita ja sitä, miten se vaikuttaa asumiseen ja ilmanvaihdon suunnitteluun. Huomioit niin suurperheiden tarpeet kuin sinkkuasujat, liikuntaharrastuksista tai muista syistä johtuvan suuren vedenkäytön ja kosteusmäärien kasvun, lemmikit, akvaariot ja suuret huonekasvit.

Sinä siis ymmärrät sitä tavallista arkea, jota ihmiset elävät!

Lataa avuksesi suunnitteluohje tai ota yhteyttä

Kiinnostaako sinua, miten teet entistä tehokkaammin LVI-suunnittelua? Haluatko syventyä käytännön vinkkeihimme? Lataa itsellesi ilmanvaihdon suunnitteluohjeemme.

Meille parempi sisäilma on intohimo. Olemme mielellämme avuksi, kun haluat jutella toisen ammattilaisen kanssa paremmista vaihtoehdoista ilmanvaihtoon. Uskallamme väittää, että tuotteemme ovat asentamisen ja käytettävyydeltään osalta markkinoiden yksinkertaisimpia.

Kiinnostuitko? Täältä löydät yhteystiedot.