Suomi Ruotsi Iso-Britannia Irlanti Saksa Itävalta Sveitsi Venäjä Ranska Viro Norja Puola

Pyörivä lämmönsiirrin

Enervent-ilmanvaihtolaitteiden sydän on pyörivä lämmönsiirrin. Ensto Enervent Oy on ainoa suomalainen pyörivien lämmönsiirtimien valmistaja ja kaikissa sen Family-sarjan koneissa on pyörivä lämmönsiirrin.

Korkea hyötysuhde

Pyörivällä lämmönsiirtimellä varustettu ilmanvaihtolaite on paras ratkaisu kun halutaan ilmanvaihdon lämmöntalteenotossa korkeaa lämpötila- ja vuosihyötysuhdetta. Pyörivä lämmönsiirrin ottaa talteen sekä siirtää lämpöä tai viilennystä sekä kovilla pakkasilla myös kosteutta poistoilmasta tuloilmaan. Saadaan laadukas ja raikas sisäilma energiatehokkaasti niin pientaloasuntoihin kuin suuriinkin kiinteistöihin.

Toimintaperiaate

Pyörivässä lämmönsiirtimessä lämmin poistoilma virtaa pyörivän alumiinikennoston läpi, joka pyöriessään siirtää poistoilman lämpöä esilämmittäen raitista ulkoilma ennen kuin se tuodaan asuntoon.

Energiansäästö

Oikeilla laitevalinnoilla säästää lisäksi selvää rahaa. Pientaloissa ikkunoiden ja talon vaipan lämpöhäviöiden pienentyessä, ilmanvaihdon merkitys talon lämmityskustannuksista kasvaa.

Alla on laskettu Etelä-Suomessa sijaitsevan 200 m² omakotitalon vuotuisia ilmanvaihdon aiheuttamia lämmityskustannuksia eri lämmöntalteenottomenetelmillä.

Lämmöntalteenottomenetelmä Vuotuinen energiankulutus
Huippuimuri (ei lämmöntalteenottoa) 16 600 kWh
Ristivirtalevylämmönvaihdin 8 500 kWh
Vastavirtalevylämmönvaihdin 7 000 kWh
Pyörivä lämmönsiirrin 4 700 kWh

Aiheesta muualla