Suomi Ruotsi Iso-Britannia Irlanti Saksa Itävalta Sveitsi Venäjä Ranska Viro Norja Puola

Tervetuloa

Ensto Enervent on porvoolainen ilmanvaihtoon ja lämmön talteenottoon keskittynyt, viime vuosina voimakkaasti kasvanut yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi ilmanvaihtolaitteita energian talteenotolla koteihin ja muihin kiinteistöihin.

Viimeisimmät uutiset

News

Ilmanvaihdon esilämmitys ja -viilennys CHG-järjestelmällä

Esilämmitys/-viilennys toteutetaan asentamalla kanavapatteri ulkoilmakanavaan ennen ilmanvaihtolaitetta. Nestekiertoinen patteri voi toimia sekä esilämmitys että -viilennyspatterina, eli sen tarkoitus on esilämmittää raitisilmaa talvella ja esiviilentää sisään tulevaa ilmaa kesällä.

Esilämmityksen/-viilennyksen avulla tasoitetaan talven ja kesän ulkolämpötilapiikit.Järjestelmä säästää merkittävästi energiaa alentamalla ilmanvaihdon lämmitys- ja viilennysenergiankulutusta. Lisäksi esilämmitys vähentää ilmanvaihtolaitteen sulatustarvetta ja sulatusenergiantarvetta. Esilämmitysjärjestelmällä on erittäin hyvä COP, eli hyötysuhde.Ilmanvaihtolaitetta ei tarvitse mitoittaa paikkakunnan äärilämpötiloja varten, mikä tietää säästöä hankintahinnassa ja energiankulutuksessa. Samalla ilmanvaihtojärjestelmän toimintavarmuus paranee äärilämpötiloissa, eli kylmäpiikkien ja hellejaksojen aikana.

(18.9.2014)

News

Testaa eAir-ohjainta

Ensto Enerventin uusi älykäs kosketusnäytöllinen ohjain eAir on kehitetty edistykselliseen ja helppoon ilmanvaihdon hallintaan. Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua Enervent eAir -ohjaimeen ja sen toiminnallisuuksiin. Totea itse miten helppoa visuaalisesti selkeää ohjainta on käyttää ja ymmärtää.

(21.8.2014)

News

ISO uutinen Ensto Enerventiltä

Enervent Pallas on ISO uutuus Enervent-ilmanvaihtovalikoimassa. Pallas-ilmanvaihtolaitteen ilmavirrat ovat 200-700 l/s. Pallas-tuoteperheestä löytyy sekä perusilmanvaihtoon tarkoitettuja malleja että myös erikoistoiminnoilla varustettuja malleja integroidulla lämpöpumpulla. Pallas soveltuu erinomaisesti isojen omakotitalojen, pienten liiketilojen tai isojen kiinteistöjen eri lohkojen ilmanvaihtoon.

(21.8.2014)

News

Uusi video Enervent Premium- ja Superior-sarjan laitteista

Ensto Enerventin Superior- ja Premium-sarjojen laitteet mullistavat ilmanvaihtolaiteajattelun. Laitteissa on pyörivän lämmönsiirtimen lisäksi lämpöpumppu.

Ilmanvaihtolaitteet jakavat ilmaa jokaiseen huoneeseen, hoitaa lämmityksen ja jäähdytyksen, valvoo kosteutta ja hiilidioksiditasoja sekä lämmittää jopa käyttöveden.

Premium- ja Superior-sarjojen laitteet sopivat yhtä hyvin niin uudisrakentamiseen kuin saneerausprojekteihin. Laitteet ovat erittäin kompakteja ja niiden asennus on hyvin helppoa: osassa laitteissa kaikki järjestelmään liittyvät osat ovat sisäänrakennettu laitteeseen eikä työmaalla tarvita edes kylmäasennusta.

(12.8.2014)

News

Ensto Enervent osallistuu Parocin vetämään RenZero-remontointiprojektiin

Tekes-rahoitteisessa hankkeessa kehitetty RenZERO-niminen saneerauskonsepti on täysin uudentyyppinen korjaustapa, joka on suunniteltu pohjoisen ilmastoon ja erityisesti tyypillisiin 1960- ja 1970 -lukujen pientaloihin.

Heinäkuun alussa käynnistyi vanhan puurunkoisen rintamamiestalon energiaremontti, jossa uutta RenZERO -remointointikonseptia ja tähän tarkoitukseen soveltuvaa puurunkoista tuulettuvaa Paroc -remonttielementtiä sovelletaan käytäntöön ensi kertaa.

Lähes alkuperäisessä asussaan oleva rintamamiestalo käy 2013 kesän ja syksyn kuluessa läpi täydellisen energiarenontin. Mittavan ulkovaipan uudistamisen ohella ikkunat, ovet ja katto uusitaan yhdessä ilmanvaihdon sekä lämmitys- ja energiajärjestelmien osalta. Ensto toimittaa remonttikohteeseen ilmanvaihtojärjestelmän Enervent Pandion MD-CHG. Remonttia voi seurata renzero.fi-sivustolla. Tarkoitus on siirtää vuonna 1948 rakennettu Kaakkois-Suomessa sijaitseva pientalo A-energia-luokkaan.

(20.11.2013)