Suomi Ruotsi Iso-Britannia Irlanti Saksa Itävalta Sveitsi Venäjä Ranska Viro Norja Puola

Tervetuloa

Ensto Enervent on porvoolainen ilmanvaihtoon ja lämmön talteenottoon keskittynyt, viime vuosina voimakkaasti kasvanut yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi ilmanvaihtolaitteita energian talteenotolla koteihin ja muihin kiinteistöihin.

Viimeisimmät uutiset

News

Ensto Enervent osallistuu Parocin vetämään RenZero-remontointiprojektiin

Tekes-rahoitteisessa hankkeessa kehitetty RenZERO-niminen saneerauskonsepti on täysin uudentyyppinen korjaustapa, joka on suunniteltu pohjoisen ilmastoon ja erityisesti tyypillisiin 1960- ja 1970 -lukujen pientaloihin.

Heinäkuun alussa käynnistyi vanhan puurunkoisen rintamamiestalon energiaremontti, jossa uutta RenZERO -remointointikonseptia ja tähän tarkoitukseen soveltuvaa puurunkoista tuulettuvaa Paroc -remonttielementtiä sovelletaan käytäntöön ensi kertaa.

Lähes alkuperäisessä asussaan oleva rintamamiestalo käy 2013 kesän ja syksyn kuluessa läpi täydellisen energiarenontin. Mittavan ulkovaipan uudistamisen ohella ikkunat, ovet ja katto uusitaan yhdessä ilmanvaihdon sekä lämmitys- ja energiajärjestelmien osalta. Ensto toimittaa remonttikohteeseen ilmanvaihtojärjestelmän Enervent Pandion MD-CHG. Remonttia voi seurata renzero.fi-sivustolla. Tarkoitus on siirtää vuonna 1948 rakennettu Kaakkois-Suomessa sijaitseva pientalo A-energia-luokkaan.

(20.11.2013)

News

Vihjeitä ilmanvaihtolaitteen käyttöön talviaikaan

Monelle saattaa olla epäselvää miten ilmanvaihtolaitetta kuuluu käyttää talvella. Äkkiseltään tuntuu ehkä järkevältä pienentää puhallinnopeuksia kovilla pakkasilla, jotta sisään virtaisi vähemmän kylmää ilmaa. Todellisuudessa puhallinnopeuksien pienentäminen saattaa johtaa päinvastaiseen tilanteeseen.

Ilmanvaihtolaitetta kannattaa ja pitääkin talvella ajaa ilmanvaihtosuunnittelijan määrittämällä ilmavirralla, jolle asentaja on määrittänyt puhallinnopeuden, eli samalla nopeudella kuin muina vuodenaikoina. Puhallinnopeuden alentaminen johtaa pahimmillaan ilmanvaihtolaitteen jäätymiseen kun sisätiloista tuleva kosteus ei poistu tarpeeksi tehokkaasti vaan kohtaa kylmän ulkoilman lämmönsiirtimessä. Tämä ongelma korostuu kun ulkona on reilusti pakkasta ja sisällä erityisen suuri kosteuskuorma esimerkiksi saunotessa ja suihkussa käydessä. Saunan katossa oleva poistoilmaventtiili kannattaa sulkea saunomisen ajaksi, mikäli se on säädettävää mallia, eritoten silloin kun ulkona on kovat pakkaset. Tämä vähentää poistoilman kosteuskuormaa.

Ilmanvaihtolaitteen toimivuuteen vaikuttaa suodattimien kunto. Likaiset suodattimet tukkivat ilmavirtaa ja pienentävät näin ilmavirtoja. Suodattimien vaihdosta kannattaa huolehtia säännöllisesti. Tasosuodattimet tulee vaihtaa 3-4 kuukauden välein ja pussisuodattimet kuuden kuukauden välein. Uudet suodattimet tilaat helposti Enervent-verkkokaupasta. Talvella on myös säännöllisin välein hyvä muistaa tarkistaa, että ilmanvaihtokanaviston ulkoilmasäleikkö ei ole tukkeutunut lumesta.

(3.11.2013)

News

Katso uusi video ilmanvaihdosta!

Video kertoo miten koneellisen ilmanvaihdon avulla hallitaan raikkaan ilman ja lämpötilan lisäksi muitakin sisäilmatekijöitä, kuten kosteus- ja hiilidioksiditasoja. Lisäksi näytetään miten lämmön talteenotto huolehtii koko rakennuksen energiataloudellisuudesta.

(10.9.2013)

News

Asuntomessut Hyvinkäällä 12.7.–11.8.2013

Ensto erottuu vertailussa edukseen muista talotekniikkatoimittajista. Asuntomessukohde Villa Ainoa (nro 30) on Ensto Hybriditalo eli Enston energiatehokas talotekniikkaratkaisu, jonka erinomaisuus perustuu tehokkaalla lämmön talteenotolla varustettuun ilmanvaihtoon ja tarkasti säätyvään sähkölämmitykseen. Villa Ainoan talotekniikkaratkaisut eivät ole jäänyt huomiotta - Työtehoseuran arvioinnissa kohde on valittu ekotehokkaimpien messukohteiden kärkikolmikkoon. Enston tuotteiden energiatehokkuudesta ja laadusta kertoo myös se, että yli 60 prosenttia (18/29) Hyvinkään asuntomessujen omakotitalorakentajista on valinnut energiatehokkaan Enervent–ilmanvaihtoratkaisun kotiinsa.

(11.7.2013)

News

Enervent-ilmanvaihtolaite sai viisi tähteä TM Rakennusmaailman vertailussa

TM Rakennusmaailma vertaili keväällä lämmön talteenottolaitteita. Vertailuun oli valittu kahdeksan eri valmistajan laitetta. Viidessä laitteessa kahdeksasta oli pyörivä lämmönsiirrin lämmön talteenottomuotona. Näistä laitteista Enervent Pandion eco EDE oli kirkkaasti parhain arvosanalla 8,9 verrattuna kilpailijan 8,1. Kuten myös testaajat totesivat, Enerventin pitkä kokemus laitteista pyörivällä lämmönsiirtimellä näkyy tuloksissa. Laitteen tiiviys ja lämpötilahyötysuhde oli yli vertailun keskiarvon. Laadun lisäksi Enervent Pandion sai kiitosta käytettävyydestä, huollettavuudesta sekä selkeistä käyttöohjeista. Huonoja puolia raati ei löytänyt yhtään.

Vertailu julkaistiin TM Rakennusmaailma-lehden numerossa 3/2013 20.3.2013.

Lue lisää:

(9.7.2013)