Suomi Ruotsi Iso-Britannia Irlanti Saksa Itävalta Sveitsi Venäjä Ranska Viro Norja Puola

Tervetuloa

Ensto Enervent Oy:n myynti ja asiakaspalvelu ovat suljettuna 22.12.2014–2.1.2015 välisenä aikana.
Ensto Enervent Oy:n lähettämö ja tuotanto ovat suljettuna 22.12.2014–6.1.2015 välisenä aikana.
Ensto Enervent Oy:n huolto ja tekninen tuki ovat arkipäivisin normaalisti auki klo 8-16.

Hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta!

Ensto Enervent on porvoolainen ilmanvaihtoon ja lämmön talteenottoon keskittynyt, viime vuosina voimakkaasti kasvanut yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi ilmanvaihtolaitteita energian talteenotolla koteihin ja muihin kiinteistöihin.

Viimeisimmät uutiset

News

Vihjeitä ilmanvaihtolaitteen käyttöön talviaikaan

Monelle saattaa olla epäselvää miten ilmanvaihtolaitetta kuuluu käyttää talvella. Äkkiseltään tuntuu ehkä järkevältä pienentää puhallinnopeuksia kovilla pakkasilla, jotta sisään virtaisi vähemmän kylmää ilmaa. Todellisuudessa puhallinnopeuksien pienentäminen saattaa johtaa päinvastaiseen tilanteeseen.

Ilmanvaihtolaitetta kannattaa ja pitääkin talvella ajaa ilmanvaihtosuunnittelijan määrittämällä ilmavirralla, jolle asentaja on määrittänyt puhallinnopeuden, eli samalla nopeudella kuin muina vuodenaikoina. Puhallinnopeuden alentaminen johtaa pahimmillaan ilmanvaihtolaitteen jäätymiseen kun sisätiloista tuleva kosteus ei poistu tarpeeksi tehokkaasti vaan kohtaa kylmän ulkoilman lämmönsiirtimessä. Tämä ongelma korostuu kun ulkona on reilusti pakkasta ja sisällä erityisen suuri kosteuskuorma esimerkiksi saunotessa ja suihkussa käydessä. Saunan katossa oleva poistoilmaventtiili kannattaa sulkea saunomisen ajaksi, mikäli se on säädettävää mallia, eritoten silloin kun ulkona on kovat pakkaset. Tämä vähentää poistoilman kosteuskuormaa.

Ilmanvaihtolaitteen toimivuuteen vaikuttaa suodattimien kunto. Likaiset suodattimet tukkivat ilmavirtaa ja pienentävät näin ilmavirtoja. Suodattimien vaihdosta kannattaa huolehtia säännöllisesti. Tasosuodattimet tulee vaihtaa 3-4 kuukauden välein ja pussisuodattimet kuuden kuukauden välein. Uudet suodattimet tilaat helposti Enervent-verkkokaupasta. Talvella on myös säännöllisin välein hyvä muistaa tarkistaa, että ilmanvaihtokanaviston ulkoilmasäleikkö ei ole tukkeutunut lumesta.

(17.12.2014)

News

Ilmanvaihdon esilämmitys ja -viilennys CHG-järjestelmällä

Esilämmitys/-viilennys toteutetaan asentamalla kanavapatteri ulkoilmakanavaan ennen ilmanvaihtolaitetta. Nestekiertoinen patteri voi toimia sekä esilämmitys että -viilennyspatterina, eli sen tarkoitus on esilämmittää raitisilmaa talvella ja esiviilentää sisään tulevaa ilmaa kesällä.

Esilämmityksen/-viilennyksen avulla tasoitetaan talven ja kesän ulkolämpötilapiikit.Järjestelmä säästää merkittävästi energiaa alentamalla ilmanvaihdon lämmitys- ja viilennysenergiankulutusta. Lisäksi esilämmitys vähentää ilmanvaihtolaitteen sulatustarvetta ja sulatusenergiantarvetta. Esilämmitysjärjestelmällä on erittäin hyvä COP, eli hyötysuhde.Ilmanvaihtolaitetta ei tarvitse mitoittaa paikkakunnan äärilämpötiloja varten, mikä tietää säästöä hankintahinnassa ja energiankulutuksessa. Samalla ilmanvaihtojärjestelmän toimintavarmuus paranee äärilämpötiloissa, eli kylmäpiikkien ja hellejaksojen aikana.

(18.9.2014)

News

Testaa eAir-ohjainta

Ensto Enerventin uusi älykäs kosketusnäytöllinen ohjain eAir on kehitetty edistykselliseen ja helppoon ilmanvaihdon hallintaan. Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua Enervent eAir -ohjaimeen ja sen toiminnallisuuksiin. Totea itse miten helppoa visuaalisesti selkeää ohjainta on käyttää ja ymmärtää.

(21.8.2014)

News

ISO uutinen Ensto Enerventiltä

Enervent Pallas on ISO uutuus Enervent-ilmanvaihtovalikoimassa. Pallas-ilmanvaihtolaitteen ilmavirrat ovat 200-700 l/s. Pallas-tuoteperheestä löytyy sekä perusilmanvaihtoon tarkoitettuja malleja että myös erikoistoiminnoilla varustettuja malleja integroidulla lämpöpumpulla. Pallas soveltuu erinomaisesti isojen omakotitalojen, pienten liiketilojen tai isojen kiinteistöjen eri lohkojen ilmanvaihtoon.

(21.8.2014)

News

Uusi video Enervent Premium- ja Superior-sarjan laitteista

Ensto Enerventin Superior- ja Premium-sarjojen laitteet mullistavat ilmanvaihtolaiteajattelun. Laitteissa on pyörivän lämmönsiirtimen lisäksi lämpöpumppu.

Ilmanvaihtolaitteet jakavat ilmaa jokaiseen huoneeseen, hoitaa lämmityksen ja jäähdytyksen, valvoo kosteutta ja hiilidioksiditasoja sekä lämmittää jopa käyttöveden.

Premium- ja Superior-sarjojen laitteet sopivat yhtä hyvin niin uudisrakentamiseen kuin saneerausprojekteihin. Laitteet ovat erittäin kompakteja ja niiden asennus on hyvin helppoa: osassa laitteissa kaikki järjestelmään liittyvät osat ovat sisäänrakennettu laitteeseen eikä työmaalla tarvita edes kylmäasennusta.

(12.8.2014)