Suomi Ruotsi Iso-Britannia Irlanti Saksa Itävalta Sveitsi Venäjä Ranska Viro Norja Puola

Tervetuloa

Ensto Enervent on porvoolainen ilmanvaihtoon ja lämmön talteenottoon keskittynyt, viime vuosina voimakkaasti kasvanut yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi ilmanvaihtolaitteita energian talteenotolla koteihin ja muihin kiinteistöihin.

Viimeisimmät uutiset

News

Enervent tukee nuoria LVI-alan lupauksia Taitajat-kilpailussa

Ensto Enervent tukee Taitajat 2015 -kilpailua toimittamalla ilmanvaihtorastin pienkoneet. Taitaja 2015 -tapahtuma pidetään 5-7.2.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK-areenalla. Tapahtuma käsittää Ammattitaidon SM kilpailut, Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, Tulevaisuuden tekijät, osaamisesta mittelee n. 450 opiskelijaa 45 eri ammattialalta,Taitaja-tapahtuman yhteydessä pidetään erityistä tukea tarvitsevien TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu sekä Peruskoululaisten Taitaja9-kilpailu. Kolmipäiväiseen tapahtumaan odotetaan yleisöä ja kilpailijoita n. 50 000 ympäri Suomen ja maailman

Taitaja-kilpailujen tavoitteena on tehdä tunnetuksi ammatillista koulutusta, edistää työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä, parantaa eri ammattien ja ammattitaidon tunnettuutta ja arvostaa, esitellä ammatinvalintamahdollisuuksia sekä kannustaa nuoria kehittämään itseään ammatillisesti. Taitaja 2015 teemoina ovat mm yrittäjyys, kestävä kehitys sekä työkyky ja –turvallisuus. Tapahtuman sloganina on nasevasti Tehkää Hyvin!

Lisätietoa Turun Taitaja-tapahtumasta löydät www.taitaja2015.fi

(28.1.2015)

News

Enervent mukana urbaaninasumisen tulevaisuudessa: Yksiö puutarhassa -projekti

Ensto Enervent toimittaa ilmanvaihtolaitteen tämän hetken seuratuimpaan omakotitaloprojektiin nimeltä Yksiö Puutarhassa. Ilmanvaihtoa ohjaa täysin automaattisesti eAir-ohjain ja sisäilma on aina halutunlaista. Yksiö Puutarhassa on teollisesti tuotettava miniomakotitalo, joka on suunniteltu pääkaupunkiseudun täydennysrakentamiseen.

Ensimmäinen mallikappale on jo hyvällä mallilla Vantaalla ja valmistunee piakkoin. Tuote on herättänyt suurta mielenkiintoa jopa aluerakentamishankkeissa.

Ensto Enerventin lisäksi yhteistyössä ovat mukana mm. Woodprime, Danfoss, Gyprock, Weber, Isover, Pukkila, Puustelli, Icopal, Rudus, Lammi-perustukset, Abloy, Oras, Airam, HR-ikkunat sekä lukuisia pienempiä yrityksiä.

Tutustu projektiin tarkemmin:

(28.1.2015)

News

Enervent on mukana TAMK:n tuotetalossa ASTA-messuilla

Vuoden 2015 Asta Rakentaja -messuille tulee perinteinen Puusuutarit ry:n rakentama tuotetalo, johon Ensto Enervent toimittaa Pingvin-ilmanvaihtolaitteen. Tuotetalon rakentaa ryhmä Tampereen ammattikorkeakoulun rakennusalan opiskelijoita, jotka toimivat talon esittelijöinä koko messuviikonvaihteen ajan. TuoteTalo on vuonna 2015 60 m2:n kokoinen pientalo, joka on suunniteltu palvelemaan erityisesti pienrakentajien tarpeita. TuoteTalo esittelee laajasti erilaisia rakentamisen ratkaisuja ja materiaaleja. Taloon toteutetaan laaja valikoima erilaisia rakenteita, tuotteita ja ratkaisuja, joiden käytössä ja toteutuksessa opastetaan messuvieraita viikonlopun ajan. Pyritään tuomaan eri tuotteiden käytön esille mahdollisimman havainnollisesti avatuilla rakenneleikkauksilla esimerkiksi seinä- ja kattorakenteissa. Kohteen suunnittelu ja toteutus tapahtuu täysin Tampereen ammattikorkeakoulun rakennusinsinööriopiskelijoiden voimin. Rakentamisen lisäksi opiskelijat toimivat talon esittelijöinä messujen ajan. TuoteTalossa toimii messujen aikana ilmainen neuvontapiste rakentajille.

(28.1.2015)

News

Enervent löytää uusia ratkaisuja sinne missä pippuri kasvaa – Enervent TwinTropic

Vanha totuus siitä, että jäähdyttäminen on kaksi kertaa kalliimpaa kuin lämmittäminen piti paikkansa näihin päiviin saakka. Nyt Ensto Enerventin tuotekehitys on laittanut kaiken tarmonsa peliin ja pystynyt luomaan kompaktin laiteperheen, joka säästää merkittävästi energiaa ja euroja lämpimässä ilmanalassa. Enervent-tuotteet ovat parhaimmillaan pohjoisen kylmissä sekä etelän kuumissa ja kosteissa olosuhteissa kiitos pyörivän lämmönsiirtimen. Markkinat laitteille ovat merkittävät ja kaukaisimmat onnistumiset ovat saatu Hong Kongissa saakka!

(28.1.2015)

News

Ilmanvaihdon esilämmitys ja -viilennys CHG-järjestelmällä

Esilämmitys/-viilennys toteutetaan asentamalla kanavapatteri ulkoilmakanavaan ennen ilmanvaihtolaitetta. Nestekiertoinen patteri voi toimia sekä esilämmitys että -viilennyspatterina, eli sen tarkoitus on esilämmittää raitisilmaa talvella ja esiviilentää sisään tulevaa ilmaa kesällä.

Esilämmityksen/-viilennyksen avulla tasoitetaan talven ja kesän ulkolämpötilapiikit.Järjestelmä säästää merkittävästi energiaa alentamalla ilmanvaihdon lämmitys- ja viilennysenergiankulutusta. Lisäksi esilämmitys vähentää ilmanvaihtolaitteen sulatustarvetta ja sulatusenergiantarvetta. Esilämmitysjärjestelmällä on erittäin hyvä COP, eli hyötysuhde.Ilmanvaihtolaitetta ei tarvitse mitoittaa paikkakunnan äärilämpötiloja varten, mikä tietää säästöä hankintahinnassa ja energiankulutuksessa. Samalla ilmanvaihtojärjestelmän toimintavarmuus paranee äärilämpötiloissa, eli kylmäpiikkien ja hellejaksojen aikana.

(28.1.2015)